Комітет зі щорічної премії Президента України «Українська книжка року» оприлюднив списки допущених видань

0

26 січня відбулося засідання Комітету зі щорічної премії Президента України «Українська книжка року», на якому були розглянуті та допущені видання, подані на конкурс у 2017 році, яким пропонується присудити премію.

У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» було розглянуто 59 художніх творів класичної та сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури. Серед них є «П’ятсот миттєвостей» (Ронделіана) М. Боровко, «Нерозгаданий посткриптум» Т. Пишнюк, Федеріко Гарсія Лорка «Чотири короткі п’єси» переклад Д. Дроздовського.

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» було розглянуто 53 видання. До списку допущених увійшли «Дорогого каміння сховище. Антологія української поеми часів Козацької держави Х\/ІІ-Х\/ІІІ століть» В. Шевчук, «Мовний потенціал творчої спадщини Д. І. Яворницького» та Н. Майборода, І. Попова , «Шевченко від А до Я» Л. Ушкалов та інші. 

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» було розглянуто 63 видання. Зокрема, Комітет відібрав «Легенди про козаків» та «Як козак у морського царя служив» Е. Заржицька, «Під блакитною парасолькою» «Двоє котів і киця на призьбі», «Колиска для джмеля» М. Пономаренко та інші. 

З повним переліком допущених видань можна ознайомитися на сайті.  

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я