Косівчани стали лауреатами премії «Corona Carpatica»

0

У с. Діловому Рахівського району Закарпатської області відбулося вручення дипломів і відзнак Міжнародної літературно-мистецької, екологічної премії «Corona Carpatica» («Карпатська корона») лауреатам 2021 року.

Про це повідомляє galychyna.if.ua.

У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» премію присуджено члену НСХУ, кандидату мистецтвознавства Марії Гринюк‒ за оригінальний вклад у розвиток косівської мальованої кераміки та підготовку номінаційного досьє для внесення цієї традиції у Репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

У номінації «Література» лауреатом став член НСПУ Василь Шкурган ‒ за самобутню поезію гуцульською говіркою (книга «Ади жию» (2020) та публікації в періодиці).

Лауреати живуть і працюють у Косові.

Міжнародна премія «Corona Carpatica» («Карпатська корона») започаткована однойменною Творчою асоціацією (під дахом Ужгородського науково-освітнього товариства імені Августина Волошина) у 2003 році. Вона присуджувалась професійним літераторам за визначний внесок в українську та румунську літератури, а також україномовним та румуномовним письменникам на теренах діаспори.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я