Лабораторія практик меморіалізації отримала понад 1200 заявок

0

Понад 1200 заявок уже отримала Лабораторія практик меморіалізації, що шукає нову візуальну мову для збереження пам’яті про російсько-українську війну.

Про це сказала під час публічного інтерв’ю в Музеї історії міста Києва докторка філософії, професорка кафедри української філософії та культури КНУ імені Тараса Шевченка, голова Наглядової ради Українського культурного фонду Наталія Кривда, передає Укрінформ.

Кривда зазначила, що лабораторія — це освітньо-дослідницький проєкт із практичною складовою, який триватиме з березня по липень 2024 року. Її мета – пошук нової візуальної мови для збереження пам’яті російсько-української війни та розширення підходів до створення меморіальних проєктів.

За словами голови наглядової ради УКФ, вже подано понад 1200 заявок, переважно від архітекторів, художників, місцевих громадських активістів, людей з академічного середовища.

Учасники ознайомляться зі світовими практиками меморіалізації та візьмуть участь у розробці ідей меморіальних об’єктів для декількох місць пам’яті війни в Україні.

Лабораторію запустили Платформа культури пам’яті «Минуле / Майбутнє / Мистецтво» разом із ГО «Музей сучасного мистецтва» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я