В Україні перевидадуть книгу літературознавиці Соломії Павличко

0

В Україні перевидадуть книгу літературознавиці Соломії Павличко «Дискурс модернізму в українській літературі» майже 30 років після першого видання. Видавництво поки не розголошують, а от передмову вже анонсував літературознавець Євгеній Стасіневич.

Стасіневич у коментарі Суспільне Культура не став розкривати видавництво, але повідомив, що це не будуть «Основи», які в 1992 році заснувала Соломія Павличко.

Він також розповів: «це буде перевидання другої редакції книги від 1999 року, куди Соломія ще тоді додала два розділи, окрім тих, що були в примірнику 1997-го».

Стасіневич також поділився, що передмова, яку він написав, буде обширною. Та міститиме «історію написання, супутні скандали, рецепцію, певну полеміку з тими концептуальними речами, що їх Павличко запропонувала».

Нагадаємо, уперше «Дискурс модернізму в українській літературі» вийшов у видавництві «Либідь» у 1997 році. Друге видання відбулося у 1999 році у тому ж видавництві. Третє видавнння книги здійснило видавництво «Основи».

Перше і поки що єдине видання книжки "Дискурс модернізму в українській літературі"

Перше і поки що єдине видання книжки «Дискурс модернізму в українській літературі», видавництво Либідь

Про Соломію Павличко

Соломія Павличко (15 грудня 1958, Львів — 31 грудня 1999, Київ). Вона була донькою українського письменника Дмитра Павличка.

Павличко — українська літературознавиця, науковиця, перекладачка, публіцистка, авторка праць з теорії літератури та фемінізму. Була докторкою філологічних наук, захистила докторську дисертацію в 1995 році в інституті літератури ім. Т. Г. Шевченка при Національній академії наук України за назвою «Теоретичний дискурс українського модернізму».

Вона посмертно стала лауреаткою премії імені Сергія Єфремова за працю «Дискурс модернізму в українській літературі».

У 1992 році Павличко заснувала видавництво «Основи».

Брала участь у Революції на граніті.

Олег Челяк

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я