Літератори «Степу» презентували майбутнім правоохоронцям книжку «Рік лютневої люті»

0

До літературно-меморіального  музею І.К. Карпенка-Карого (м. Кропивницький) завітали письменники з обласного літоб’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного і курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ. Господарі — директорка музею Лариса Хосяїнова і наукова співробітниця Наталія Мельниченко — розмістили  численних гостей у саду  під крислатою грушею та парасолями від сонця.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Голова літоб’єднання  Ольга Полевіна розповіла про роботу  літературної студії та книговидавничу діяльність. За 9 місяців  «Степ» випустив 6 колективних збірок, дві — воєнної тематики. Книжка «Рік лютневої люті» видрукувана  до річниці початку повномасштабної війни. Олена Трибуцька і Тетяна Микитась прочитали вірші з цієї книжки і розповіли, як вплинули на їхню творчість  звістки з фронту, драматичні історії друзів і знайомих, блекаути, ракетні  обстріли. Галина Суржок  розказала про свою волонтерську діяльність і процитувала  уривки з оповідання.  Зважаючи на те, що  в зеленому залі були майбутні правоохоронці, Ніна Даниленко пригадала, як кримінальні сюжети  її  журналістських матеріалів  позначилися на виборі тем для  художньої прози. Ольга Полевіна прочитала новелу зі своєї добірки «Байки з Чорнобаївки».

Письменниці  побажали курсантам розвивати нахили до творчості, якщо такі є, і запевнили, що в  літоб’єднанні «Степ» автори-початківці можуть одержати доброзичливе ставлення, професійні консультації та підтримку.

 Ніна Даниленко, прозаїк, член Кіровоградського обласного літоб’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я