Літературні новини зі Львова

0

17 серпня у Залі літературної слави Львівської письменницької організації  відбулося одразу декілька урочистих подій. По-перше, вітали з вісімдесятиріччям серпневого ювіляра поета, прозаїка, доктора історичних наук  Петра Шкраб’юка.

Також  у нашій  Спілці  відбулося вручення нагород  лавреатам  літературно-мистецької премії імені Михайла Петренка за 2023 рік, започаткованої донецькими колегами по перу. А ще відбулася безпрецедентна подія: створення у лавах спілки Ради Старійшин, до якої увійшли 24 письменники – члени Львівської обласної організації, славні своїм довгим і плідним творчим шляхом.

«Усі ми стоїмо на плечах гігантів, тож діяльність Спілки неможлива без опори на моральні авторитети. І саме для того, аби не збитися на манівці, аби вчасно отримати мудру пораду від старших побратимів по перу ми й створюємо цю раду», —  промовив очільник Львівської письменницької організації, запропонувавши для обговорення кандидатуру письменника, літературознавця, заслуженого діяча мистецтв України, депутата Верховної Ради кількох скликань Михайла Косіва. Одноголосним рішенням він і був обраний  головою Ради Старійшин.  Тож у добру путь.

Галина Іванова

Світлини Юрія Кархута

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я