Літературно-патріотична нагорода

0

 

 

У Львівському палаці мистецтв відбулася церемонія вручення нагород переможцям Всеукраїнської літературної премії Катерини Мандрик-Куйбіди за 2017 рік та презентація антології патріотичної поезії «Допоки надія, допоки мета…» — як спільний видавничий проект засновників премії, Львівської облради та видавництва «Коло».

 

Нагороди отримали: Світлана Антонишин зі Львівщини за книгу «Свіча-До-Ля» (І премія); Романа Кюнцлі (Львівщина) та Марк Каганцов (Росія, Воркута) за книгу «Щоб промінь волі не погас» (вірші українських поетів-політв’язнів у перекладі російською мовою; II премія); IIІ премія поділена між Антоніною Листопад з Луганщини та книгу «Солоний Хрещатик» та Анною Космач з Івано-Франківщини за книгу «Проти ночі».

 

Почесним дипломом «Гордість нації» нагородили світлої пам’яті юного поета і воїна УПА Мирослава Кушніра (1927-1944), який у криївці підірвав себе на гранаті, щоб не здатися енкаведистським облавникам живим, забравши «із собою» трьох ворогів українського народу. Відзнаку було передано, за погодженням, представнику Львівського музею визвольної боротьби для поповнення виставкової експозиції.

У другій частині літературно-патріотичного дійства була презентована антологія «Допоки надія, допоки мета…». З натхненним словом виступили письменники Микола Петренко, Михайло Косів, Любов Проць, Петро Шкраб’юк, Левко Різник та Інші.

 Олесь ДЯК

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я