Lviv BookForum запустив проєкт «Читальня»

0

Книжковий фестиваль Lviv BookForum розпочав проєкт «Читальня» з наповнення пунктів незламності книжками. Про це Читомо повідомили організатори проєкту.

У його межах 131 пункт незламності в п’яти областях — Запорізька, Київська, Миколаївська, Херсонська та Харківська — планують поповнити книжками й настільними іграми. У кожен пункт передадуть по 75 видань, серед них література для дітей, нонфікшн, художня література, поетичні збірки тощо.

Програмна директорка Lviv BookForum Софія Челяк розповіла: «Списки книжок ми сформували на основі рекомендацій та рейтингу партнерів проєкту “Барабука”, а також орієнтувалися на запити від бібліотек та продажі найбільших книжкових сайтів».

Назва проєкту відсилає до читалень товариства «Просвіта», що були осередками культурного простору у 20-30-ті роки XX століття.

Книжки допоможуть розповсюджувати:

  • ГО «Доброчинець»;
  • ГО «Вивеземо!»;
  • ГО «Ресурсний центр громадських ініціатив»;
  • Благодійний фонд «За Херсонщину»;
  • ГО «Білозерський центр регіонального розвитку».

Проєкт втілюватимуть спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

Нагадаємо, у травні 2023 року в пункти незламності на Донеччині передали понад 3000 книжок українською мовою різних жанрів.

Читайте також: У Мінкульті уникнули відповіді про закупівлі книжок у пункти незламності

Зображення: Lviv BookForum

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я