Маестро Нечипорук у колі поетів і співаків

0

На Водохреще у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт на підтримку відомого українського композитора і виконавця Леоніда Нечипорука.

Мені випало познайомитися з ним 15 років тому, коли працював у редакції тижневика “Вісті Центральної спілки споживчих товариств”, що разом із НСПУ опікувалася літературно-мистецькою премією “Осіннє золото” імені Дмитра Луценка. Якраз Леонід Нечипорук став тоді лауреатом у номінації “Композитор”. На той час у його доробку вже була низка пісень на вірші самого незабутнього Дмитра Луценка, також Миколи Лукова, Вадима Крищенка, який, власне, і залучив Нечипорука до мистецького світу України. Тривалий час він працював у військових оркестрах поза її межами, а по поверненні  на батьківщину відразу — знайомство з метром пісенної поезії та з незрівнянною виконавицею — Раїсою Кириченко! Її останні роки життя саме пов’язані з музикою Нечипорука і віршами Крищенка. Тож після інтерв’ю, що вийшло тоді у тижневику, я наважився подати Леонідові Матвійовичу кілька своїх текстів, без великої надії на результат, бо вірші пишу зрідка, хоча на той час уже мав кілька книжок документальної прози. І якими же було моє здивування й, звісно, радість, коли народилося відразу п’ять наших пісень!

Потім були інші, творча співпраця триває, як і з іншими спілчанами — Надією Кир’ян, Ларисою Петровою, Олесем Чорногузом, Тетяною Череп-Пероганич, Світланою Короненко, іншими… І ось сумна звістка недавно приголомшила нас: Леонід Нечипорук тяжко захворів! Операція тривала понад сім годин, попереду — тижні й місяці спеціальної терапії… Тож потрібні чималі кошти.  Ми відгукнулися ще до операції, а тепер, коли наш Леонід уже вдома, під доглядом любої дружини Людмили, з ініціативи народної артистки України Світлани Мирводи вирішили провести ще й цей благодійний концерт у бібліотеці за участі Спілки жінок міста Києва. Зала була переповнена, адже підтримати маестро прийшло справжнє сузір’я виконавців його творів, серед яких народні артисти Світлана Мирвода, Вадим Крищенко, Олег Дзюба, Леонід Сандуленко, Олександр Василенко, Олесь Харченко, Анатолій Демчук…

У залі стояла яскрава скринька, що до кінця вечора, який тривав понад дві години, була переповненою. Багато хто записав і номер картки дружини Нечипорука.

Хто забажає підтримати маестро у тяжку хвилину, наводжу ці реквізити: 4731 2196 4358 1204 Приватбанк Людмила Нечипорук.

Бажаємо любому Леоніду Матвійовичу швидшого одужання і впевнені, що маестро ще напише величальну нашій великій Перемозі, яку ми заспіваємо разом!

 Олександр Балабко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я