Майже 600 тисяч книжок удалось передати українським дітям за кордон

0

Ще навесні 2022 року Держкомтелерадіо за підтримки Офісу президента України, Міністерства культури та інформполітики і Міністерства закордонних справ почало акцію «Українським дітям — українську книгу» та за рік передало майже 600 тис. книжок для дітей, які виїхали за кордон.

Ідея цієї благодійної акції – забезпечити підручниками та художньою літературою дітей, які, рятуючись від російської агресії, були змушені виїхати до більш безпечних регіонів України та за кордон.

У лютому 2023 року заступниця міністра освіти та науки України Віра Рогова зазначала, що нині за кордоном перебуваєпонад 500 тисяч дітей.

За словами міністр культури Олександра Ткаченка, українські книги отримали читачі в країнах Євросоюзу, Великій Британії та Азербайджані.

Майже 600 тисяч книжок вдалось передати українським дітям за кордон

Майже 600 тисяч книжок вдалось передати українським дітям за кордон. Книжки Фото: Getty Images (ілюстративне)

«Багато речей під час війни були унікальними і я радий, що хороші ініціативи продовжуються й цього року. (…) Адже так ми підтримуємо зв’язок з нашими вимушеними переселенцями», – сказав Ткаченко

Він наголосив, що важливо продовжувати цю ініціативу для деокупованих територій, для Пунктів незламності, для українських військових.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова додала: «Є і зворотний процес. Наприклад, Нідерланди передали нам тисячі примірників якісних європейських книг».

Також вона нагадала про проєкт «Українська книжкова поличка«, яку реалізували за ініціативи першої леді Олени Зеленської. У межах цієї акції українські книжки з’явились у бібліотеках по всьому світу, наприклад у Південній Кореї, Йорданії та Японії.

Майже 600 тисяч книжок вдалось передати українським дітям за кордон

Майже 600 тисяч книжок вдалось передати українським дітям за кордон. Фото: МКІП

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я