Понад половина американців уважає, що про їхнє життя можна написати книжку

0

Значна частина американців уважає, що їхнє життя настільки цікаве, що могло б стати книжкою чи фільмом. Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження, пише «Читомо», яке провела компанія «OnePoll» і видавництво «thriftbooks» під час кампанії «NaNoWriMo».

  • 55% респондентів уважають, що їхні біографії досить цікаві, щоб стати творами художньої літератури;
  • 15% опитаних зізналися, що почали роман;
  • 6% написали роман до середини;
  • 8% змогли завершити роман.

Ті, хто починали писати свій перший прозовий художній твір, почали у віці від 10 до 50 років. Люди, які визнали себе постійними читачами, мали майже вдвічі більше шансів зробити таке рішення.

Респонденти, які відмовилися, посилаються на те, що не можуть придумати кінцівку (40%), їм нудна історія чи герої (36%) та не мають достатнього часу (33%). Проте 24% опитаних написали хоча б один вірш.

Американці вважають, що написати художню книжку для підлітків легше, ніж для дорослих. Результати опитування також показали, що близько половини опитаних не цікавились читанням у школі, однак змінювали ставлення до нього приблизно за десять років.

Що відомо

  • «NaNoWriMo» (National Novel Writing Month) − щорічна подія, яку проводять упродовж листопада в різних країнах світу. За умовами письменницького марафону, який стартує 1 листопада, учасники мають рівно місяць для того, щоб написати твір на 50 тисяч слів. Переможцем уважають кожного, чий роман 30 листопада о 23:59 матиме достатній обсяг.
  • З часу заснування конкурсу американським письменником Крісом Бейті у 1999 році, марафон поширився на багато країн світу. У 2017 році у «NaNoWriMo» взяли участь 136 українських авторів.
  • Під час пандемії американці стали читати більше. В Україні з кожним роком знижується кількість регулярних читачів: якщо у 2018 році кількість тих, хто читав щодня, становила 11% населення, то у 2020-му цей показник впав до 8%. Серед інших способів проведення дозвілля читання знаходиться лише на дев’ятому місці, програючи, зокрема, телевізору, соцмережам, фільмам та серіалам, пікнікам на природі, хобі та спорту.

Ганна Мамонова

Джерело: suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я