Ми точно вистоїм!

0

У Слов’янську на прифронтовій Донеччині побачила збірка поезій українського воїна-добровольця Богдана Кривобока «Бути сильним».

Автор книжки є уродженцем цього краю і зараз захищає його та всю Україну під псевдо «Філолог», оскільки свого часу навчався у Слов’янському педагогічному ліцеї, а вищу філологічну освіту отримав також у згаданому місті – в Донбаському державному педагогічному університеті.

Перша книжка «Філолога» не стала лише несмілою і незграбною пробою пера. Навпаки. «Доробок Богдана Кривобока є зразком справжньої літератури, справжньої поезії. Поезії медитативно-філософської і до щему інтимізованої, насиченої афоризмами й оригінальними порівняннями. Ліричним героєм збірки є зовсім молодий чоловік, який уміє і прагне кохати, а натомість мусить воювати, боронячи від ворожої навали близьких людей і чисте небо над рідним містом, що взяте разом і дефінується ним як Вітчизна» — написав у передньому слові голова Донецької обласної організації Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук Микола Сіробаба.

Невелика за обсягом книжка щирих ліричним, патріотичних і філософських віршів «Бути сильним», безперечно, засвідчує поетичний хист молодого автора. А ще вона співголосна з позицією мільйонів українців. Це підтверджують, приміром, ще й наступні рядки Богдана:

Я рідко п’ю вино, хоч в ньому істина,

Та варіантів нема – ми точно вистоїм.

Павло КУЩ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я