Молодий театр зіграв «Сон літньої ночі» на сцені Шекспірівського фестивалю в Йорку

0

2 травня актори Молодого театру повернулись до Києва та розповіли про участь у Шекспірівському фестивалі у Великій Британії (York International Shakespeare Festival) – вони стали єдиним українським театром, запрошеним на подію.

На сцені фестивалю Молодий театр поставив пʼєсу британського драматурга «Сон літньої ночі».

«Сон літньої ночі» — це вистава, яка дивує, захоплює і викликає щирий інтерес глядачів у всьому світі. Ми грали її в Китаї, Італії, Вірменії, а тепер і в Британії», – повідомляють у театрі.

«Запрошення на такий фестиваль — уже нагорода. (…) За три дні ми провели два воркшопи, показали виставу. Поспілкувалися із представниками інших фестивалів, обговорили майбутні колаборації», — зазначив художній керівник театру Андрій Білоус.

Режисер додав, що українське прочитання п’єси, в яку майстерно вплели народну українську обрядовість, знаходить у глобальній сюжетній лінії ключ до національного коду.

молодий театр

Молодий театр на сцені в Йорку. Фото: Молодий театр/Facebook

«На поклон ми вийшли з українським прапором, відчуваючи шалену гордість за наш волелюбний народ і безмежну вдячність захисникам, завдяки яким ми маємо шанс презентувати українську творчість світові», — додав режисер.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я