Московська навала не стала на заваді

0

Війна стоїть на перепоні більшості задумів та планів. Хоч, з іншого боку, наша українська впертість не дає клятій розгулятися сповна. Вочевидь, найперше – це завдяки ЗСУ і прагненню зберегти та примножити український світ кожному з нас.

2-го жовтня, попри трагізм теперішньої днини, вже традиційно у день народження визначного письменника  Івана Павловича Багряного, відбулася урочиста імпреза віншування лавреатів Відзнаки його імені за 2023 рік.

Цю нагороду засновано у 2016 році редакцією Всеукраїнського щомісячника «Бористен» та Фундацією Івана Багряного (США). Відзнакою вшановуються з нагоди ювілейних дат, визначних подій, за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадяни України і представники української діяспори, окремі колективи, установи, релігійні громади та інші юридичні особи.

«Цього року віншування володарів Відзнаки проходило у двох локаціях – Дніпрі та Чикаго, – розповідає голова ДОО НСПУ, шеф-редактор щомісячника «Бористен» Фідель Сухоніс. – Дякуємо Кирилові Демченку, молодіжному послу України в ООН, який на наше прохання вручив диплом і сувенірну петриківську тарілку Відзнаки пані Віри Петруші (США), очільниці доброчинної допомогової організації Ucare. А я мав приємність привітати з Відзнакою Івана Багряного ще одну українку, освітянку з Січеславщини Наталю Соколик. Віра Петруша, Наталя Соколик – різні долі, різні держави, багато в чому різне світосприйняття, але спільна та щира любов до України».

Варто зазначити, що цього року, як і в минулі, її володарями стали гідні люди. Це громадські діячі, просвітяни, працівники культури. Найстаршому з них члену ДОО НСПУ Євгену Безусу нещодавно виповнилося вісімдесят років. Нагороду він отримав із нагоди ювілею та за високохудожні патріотичні твори.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я