На батьківщині Олега Чорногуза відкрили пам’ятну дошку

0

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив його син, письменник Ярослав Чорногуз.

«16 червня у Яневі, рідному селі мого дорогого батька Олега Чорногуза на Вінниччині, на вулиці, поки що Поштовій, сподіваюсь вона стане незабаром Олега Чорногуза, на рідному його обійсті, відкрили пам’ятну, меморіальну дошку його, як видатного письменника, автора першого сатиричного роману “Аристократ із Вапнярки”. (Скульптор – Микола Крижанівський). Були присутні заступник сільського голови Ігор Лановий, голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський, який привіз із собою групу письменників-вінничан, регіональний директор ВП Липовець ПрАТ “Зернопродукт МХП” Володимир Романюк, регіональний директор ВП Хмільник ПрАТ “Зернопродукт МХП” Анатолій Козак, менеджер із соціальних проектів БО БФ “МХП – громаді” Леся Літвак, асоціація вінничан-автомобілістів, представники інтелігенції села Віктор Чорногуз, головний інженер Іванівського кар’єру, Людмила Бадрак, директор Іванівського ліцею, завідуюча Іванівською бібліотекою, яка привезли книги батька, лікар Ніна Антонівна Гуменчук, хор села, яким керує відомий музика Іван Марцинкевич, автор музики “Пісні про Іванів” на слова Олега Чорногуза, учні сільського ліцею, які співали пісні.

Було висловлено багато цікавих ідей і пропозицій, зокрема створення в центрі села меморіального комплексу імені Олега Чорногуза, музею його, щоб у майбутньому пролягли до Іванова туристичні маршрути, ідея перейменувати вулицю Поштову на вулицю Олега Чорногуза, навіть перейменувати назву самого села Іванів-Янів на Чорногузів, на честь видатного земляка, долучитися громадою до створення художнього фільму за “Аристократом з Вапнярки”.

Ярослав Чорногуз

Вадим Вітковський

Автор цих рядків висловлює найщирішу вдячність сільському голові Кулику Михайлу Леонтійовичу, його заступнику Ігорю Лановому, керівництву ВАТ “Укрзернопродукт” в особі Володимира Прокопчука за сприяння у виготовленні пам’ятної дошки Олегу Чорногузові, організації дійства у селі і сподівається на подальшу плідну співпрацю в розбудові меморіального комплексу в селі імені видатного земляка янівчан. Дякую персонально рідні нашій Віктору Чорногузу та його дружині Юлії за впорядкування території обійстя мого батька, дбайливий догляд за садом, городом, ставком, значною територією, якою володів автор невмирущих романів та поезій. На дійстві було вручено статуетку графа Сідалковського, головного героя “Аристократа з Вапнярки” з позолоти журналісту Олександру Гамарнику, автору ідеї створення пам’ятника Сідалковському на вокзалі міста Вапнярка. Звучали чудові пісні на слова Олега Чорногуза і знаменита пісня його “Про Іванів”».

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я