Уряд готує законопроєкт про новий статус англійської мови в Україні

0

Уряд готує проєкт закону, який визнаватиме англійську в Україні мовою міжнародного спілкування, а також надасть рішення для підвищення доступності вивчення цієї мови. Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

«Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. – написав Денис Шмигаль. – Разом з цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови».

Також прем’єр-міністр зазначив, що «вивчення англійської мови має стати більш доступним для українців».

За словами Шмигаля, після перемоги розпочнеться масштабний проєкт відновлення України, уряд очікує на прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця.

«Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера», – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, програма ЄС House of Europe оголосила конкурсу грантів на переклад та видання художніх та науково-популярних книжок.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я