На кінофестивалі в Торонто показали робочі матеріали фільму «Буча»

0

У межах кіноринку Міжнародного кінофестивалю в Торонто відбувся захід, присвячений презентації робочих матеріалів фільму «Буча».

Про це інформує пресслужба Державного агентства з питань кіно у фейсбуку, передає Укрінформ.

«Наша місія – розповісти про трагедію українського народу людям в усьому світі», – сказав продюсер і сценарист фільму Олександр Щур.

Під час обговорення стрічки він розповів про важливість проєкту, поділився досвідом знімального процесу під час війни та окреслив специфіку зйомок художнього фільму-реконструкції злочинів російських окупантів «по гарячих слідах».

Фільм — це драма, створена на основі реальних подій, які сталися у Бучі та інших містах України,  захоплених російськими військами.

У Держкіно зазначають, що на заході були присутні українські продюсери – Пилип Іллєнко та Анна Паленчук, близько 20 канадських продюсерів та інвесторів, гості з Сербії та радіопродюсерка CBC Дженіфер Кліббон.

Як повідомлялося, у конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю в Торонто TIFF Docs 12 вересня о 12:05 у Scotiabank 9 відбудеться північноамериканська прем’єра копродукційного фільму «Звідки куди» виробництва Польщі, Франції та України режисера Мачека Хамели.

Міжнародний кінофестиваль в Торонто (Канада), Toronto International Film Festival (TIFF), цьогоріч триватиме з 7 до 17 вересня 2023 року.

Фото: Держкіно, Facebook

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я