На Львівщині відреставрували пам’ятник Богдану Хмельницькому. Активістів просять більше так не робити

0

На Львівщині благодійники-аматори відреставрували пам’ятник Богдану Хмельницькому  розфарбували його в яскраві кольори та замість імені гетьмана намалювали логотип організації. Їх благають більше так не робити.

Пам’ятник Богдану Хмельницькому, який знаходиться в Кунині на Львівщині, вже давно перебував у напівзруйнованому стані. Але заговорили про нього, лише коли громадська організація «Твори добро» спробувала відновити скульптуру. Фото та інформація про це з’явилася на сторінці місцевої громади.

Реакція на цю публікацію була миттєва.

«Якесь дежавю в СРСР із пофарбованими піонерами і жінками з веслом»;

«Це не реставрація, і на пам’ятнику не повинно внизу аж таким великим писати, хто зробив. Уявіть собі, якби художник на пів картини написав, що він автор. На майбутнє, усе ж радьтеся зі спеціалістами і вивчайте кольористику»;

«І це лише початок?? ЗУПИНІТЬСЯ!»;

«Красота) 1,5 км від дому знаходиться. Перший раз із далеку побачив – не зрозумів, шо то за червоний маяк», – написали в коментарях місцеві мешканці.

Пост побачили й експерти, які зауважили, що реставрація має свої особливі вимоги. Фарбування призведе до ще швидшої руйнації скульптури. Погодні умови зроблять свою справу, тому дуже швидко розчин почне відлущуватися.

Негативні коментарі зауважив голова організації, яка проводила роботи, Володимир Горбань.

«У такому стані нікого не хвилював! Він більше 30 років був нікому не потрібен. На жаль, писати і говорити є багато людей, а зробити нема», – написав Горбань та опублікував знімки, на яких добре видно стан скульптури.

На Львівщині відреставрували пам'ятник Хмельницькому. Їх просять більше так не робити

«Принаймні цей пам’ятник є відновлений, і навколо нього є порядок. Всі такі патріоти, всі такі знавці реставрації, де ви були до сьогоднішнього дня? Чому дозволили бути в такому стані пам’ятнику і навколо нього такий срач?!», – погодилася з ним частина селян.

Активісти громади вже звернулися до львівських депутатів із проханням узяти ситуацію навколо реставрації місцевих пам’ятників під контроль.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я