Національна спілка журналістів створює Фонд підтримки українських медіа

0

Створити при НСЖУ Фонд підтримки українських медіа, що покликаний сприяти розвиткові перспективних медіабізнесів різних масштабів і напрямків, – таке рішення ухвалив Секретаріат НСЖУ під час свого засідання. Про таке на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Telegram інформує Національна спілка журналістів України.

Для того, щоб запобігти руйнуванню українських медіа, зокрема й тих, які до війни були економічно незалежними та ефективними, НСЖУ у квітні запропонувала державі створити Фонд підтримки медіа за зразком аналогічних фондів у європейських країнах, а також Українського культурного фонду.

За результатами обговорення Секретаріат підтримав ідею створення фонду, який матиме назву Фонд підтримки українських медіа (Ukrainian Media Support Fund).

«Він може стати прототипом того, що ми хочемо отримати від держави», – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко. «Такий фонд міг би почати роботу з невеликих сум, а потім, в міру набуття досвіду, збільшувати свою потужність».

З деталями рішення Секретаріату НСЖУ щодо створення Фонду підтримки українських медіа можна ознайомитися за наступним посиланням.

ukranews.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я