Відбулося чергове засідання Секретаріату Національної спілки письменників України

0

Під головуванням очільника НСПУ Михайла Сидоржевського відбулося чергове засідання Секретаріату Національної спілки письменників України.

Голова НСПУ розповів про свою поїздку на Рівненщину, у село Городець Сарненського району, де він узяв участь у літературному святі «Городецький автограф», проєкт якого створив 20-ть років тому уродженець цього села, письменник, заслужений журналіст України Віктор Мазаний. Також Михайло Сидоржевський нагадав, що триває збір поетичних, прозових творів та малюнків дітей з усіх населених пунктів Київщини, які пережили окупацію або часткову окупацію у лютому-березні 2022 року (Твори потрібно надіслати на адресу електронної пошти bravebookua@gmail.com), які будуть видані окремою книгою за участі СЕО Товариства «ВІДВАЖНИХ» та Національної спілки письменників України.

Голова Київської письменницької організації Тетяна Фольварочна доповіла про засідання Київської організації НСПУ, де затвердили голів творчих об’єднань КО НСПУ, а також про призначення президентських стипендій за 2024 рік.

На засіданні заслухали звіт голови НСПУ М. Сидоржевського та головного бухгалтера НСПУ В.Саламахи про фінансове становище Спілки. Зважаючи на мізерне бюджетне фінансування письменницької організації (517 тис. грн. на рік), а також значне ускладнення, спричинене війною, відносин з орендарями, і неможливістю проведення в Будинку письменників платних заходів, фінансове становище НСПУ залишається складним, і це має негативний вплив на діяльність організації.

Також заслухали звіт про підготовку заходів до Шевченківських днів у Києві і Каневі, про підготовку до проведення Літературного семінару військових літераторів і про співпрацю з Міністерством ветеранів України, про підготовку до проведення традиційного Міжнародного фестивалю ронделя в Борисполі.

Голова НСПУ доповів про актуальні літературні премії НСПУ, список яких буде оновлено на офіційному сайті НСПУ. 

Секретаріат затвердив Положення літературної премії імені Василя Фольварочного.

На засіданні Секретаріату розглянули і  затвердили заяви на прийом до НСПУ нових членів, зокрема до лав письменницької організації прийняті: Полтавська письменницька організація – Галина Вовченко, Оксана Гордійко; Рівненська – Євгенія Гембаровська; Черкаська – Любов Рисятова, Людмила Рябова (Джулай); Чернівецька – Ніна Фесенко, Ольга Меленчук; Чернігівська – Лариса Ткач, Ганна Демиденко; Харківська – Марина Зозуля; Вінницька – Віктор Цимбал, Людмила Брендак; Житомирська – Ігор Штанько; Івано-Франківська – Михайло Верес; Дніпровська – Олена Васіна, Ірина Іваськів; Львівська  – Аліна Миколишин, Галина Іванова, Галина Козак; Донецька – Богдан Кривобок; Київська – Федора Арнаут, Владлен Ковтун, Роман Барановський, Анатолій Науменко, Михайло Сорока, Галина Дацюк, Анатолій Ліщенко; Київська обласна – Галина Тарнавська.

На засіданні Секретаріату були розглянуті й інші питання порядку денного.

Секретаріат НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я