Названо переможця Німецької літературної премії за 2017 рік

0

Німецькою літературною премією «Deutscher Buchpreis» за 2017 рік нагороджений австрійський філософ, історик і письменник Роберт Менассе (Robert Menasse).

Про це у понеділок, 9 жовтня, повідомив засновник нагороди — Біржовий союз німецької книготоргівлі. Менассе вшанований премією за роман «Столиця» («Die Hauptstadt»). Книга розповідає про проблеми європейської бюрократії. 

63-річний Роберт Менассе — один з найвідоміших і визнаних письменників Австрії. Він народився у Відні в 1954 році у єврейській родині. Його батько в 1938 році втік з країни, побоюючись нацистів, і лише після війни повернувся до Австрії. Історія родини наклала відбиток на творчість Менассе, який вивчав германістику, філософію та історію в різних європейських вишах, викладав в університеті бразильського Сан-Паулу, а з 1988 року працює як незалежний письменник, поет і перекладач. Перший успіх прийшов до нього в 1995 році з виходом роману «Schubumkehr» (що може бути перекладено як “Реверс тяги”. — Ред.).

Німецька літературна премія вручається з 2005 року і відзначає німецькомовний «Роман року». Свою продукцію представляють книжкові видавництва Німеччини, Австрії та Швейцарії, а визначає переможця Академія Німецької літературної премії, до якої входять 11 представників із галузі книговидання та ЗМІ. Грошовий еквівалент премії становить 25 тисяч євро. Крім того, п’ять інших претендентів, що потрапили в короткий список премії, отримують по 2,5 тисячі євро.

 

Джерело — Deutsche Welle.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я