Не зрадили Україні: про севастопольських курсантів знімуть фільм «Покликані морем»

0
530

В Україні знімуть художній фільм «Покликані морем» про севастопольських курсантів Академії військово-морських сил імені П.С. Нахімова, які в 2014 році не зрадили Україні й разом зі своїми викладачами вийшли на підконтрольну українській владі територію, отримали освіту і нині стоять на захисті Батьківщини. Режисером буде Ахтем Сеїтаблаєв («Хайтарма», «Кіборги», «Чужа молитва», «Захар Беркут», «Доброволець»), продюсером виступить Михайло Ухман.

Про це повідомляє ВМС ЗС України у Facebook.

У сюжеті залучено реальні історії українських військовослужбовців, під час агресії російсько-окупаційних військ у Криму в 2014 році. Майбутня кінострічка має ще одну робочу назву — «Не зрадити за мить». Зйомки почнуться навесні 2022 року, більша частина з них пройде в Одесі.

«Цей фільм про наших хлопців, які показали власними вчинками, що Україна сильна своїми людьми. Коли курсанти 20 березня 2014 року вийшли на плац академії в Севастополі і заспівали наш гімн – увесь світ зрозумів, що ми не здамося, тому що у нас є такі люди», — заявив Сеїтаблаєв.

Крім того, у День захисників України, 14 жовтня, в Одесі командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа підписав меморандум про співпрацю і підтримку українського фільму «Покликані морем».

«Хочу подякувати нашим друзям за обрану тему – про Військово-Морські Сили та події, які відбувались у 2014 році в Криму. Адже важливо, щоб суспільство не забувало події минулого, бо, забувши їх, ми можемо втратити майбутнє. Ми маємо показати, хто такий громадянин України. Це людина, яка вибирає служити своєму народові, не зважаючи ні на що. Це вибір справжнього патріота України, і дуже важливо, щоб кожен громадянин нашої держави пам’ятав про це», — сказав він.

Як додав Михайло Ухман, Україні потрібно народне кіно. 

«У нашій країні потрібні фільми, які будуть збирати кінозали, які змусять говорити про себе в школі, університеті… Фільми, які будуть виховувати громадян України. Нам потрібно народне кіно, яке будуть любити в містах та селах, плакати і сміятися», — зазначив продюсер.

Катерина Любезна

Джерело фото: «5 канал»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я