Нова книга Ліни Костенко може вийти до кінця 2021 року

0

Українська письменниця, поетеса-шістдесятниця Ліна Костенко наразі працює над декількома книжками – і бодай одна з них може вийти до кінця 2021 року. Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповів поет і директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович.

В інтерв’ю Малкович розповів, що читав останній рукопис Костенко, над яким вона працює останні роки. Як стверджує видавець, нова книга є сумішшю жанрів, для описання якої не вистачить слова «роман». Утім, наразі ще невідомо коли його чекати:

«Коли вона його віддасть у друк – знає тільки вона. Вона має відчути, коли готова це зробити», – зазначив Малкович.

Нова книга Ліни Костенко може вийти до кінця 2021 року

Ліна Костенко та Іван Малкович на презентації «Записок українського самашедшого», 2010 рік

Окрім того, письменниця працює ще над кількома книжками – дві книжки поезій, книга спогадів «Дивний сад Івашкевича» і книжка літературно-критичних есеїв.

Нагадаємо, що Ліну Костенко планують номінувати на Нобелівську премію з літератури. Про це стало відомо напередодні дня народження письменниці, якій виповнився 91 рік. Такі плани обговорювали на засіданні Комітету з питань культури та гуманітарної політики.

У 2010 році вийшов перший роман письменниці «Записки українського самашедшого», а у 2011-му опублікували «Річку Геракліта» – останню на сьогодні поетичну збірку, куди потрапили не тільки найкращі її твори, але й 50 нових поезій.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я