НСПУ почала програму книжкових фестивалів з Умані

0

Національна спілка письменників України, Уманський педагогічний коледж, товариство «Просвіта» та уманське літературне об’єднання провели книжкову толоку в Будинку культури в Умані.

У заході взяли участь видавництва «Український письменник», «Лаурус», «Український пріоритет», «Кліо», «Юніверс», «Видавництво В. Карпенка», газети «Літературна Україна» та «Українська літературна газета». У рамках фестивалю-толоки відбулася не лише книжкова виставка. Програма була насичена і рядом цікавих зустрічей із читачами: «урок мужності» від письменника, першого заступника голови НСПУ, директора в-ва «Український пріоритет» В. Шовкошитного і поетеси Ольги Сотник старшокласникам Уманського району у с. Родниківка; виступи головного редактора газети «Літературна Україна» С. Бондаренка та письменниці Антонії Цвіт перед студентами гуманітарного коледжу; зустріч письменника Михайла Лукинюка із студентами аграрного коледжу; майстер-класи письменників Володимира Коскіна, Анатолія Гая, Олексія Косенка та Івана Артазея у школах та університетах.

Незважаючи на відсутність обіцяної підтримки з боку владних структур міста, дійство видалося яскравим та насиченим. Особливо задоволеними залишилися діти, адже книжкових магазинів в Умані не так вже й багато.

Наразі, це лише початок проекту Національної спілки письменників із книгорозповсюдження та популяризації українських видань. Вже заплановано книжкові фестивалі в Бучі, Білій Церкві та інших містах України.

Прес-центр НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я