Оголосили переможниць премії «Гуманна книжка» від UAnimals

0

У Києві відзначили премією «Гуманна книжка» три книжки, які допомагають плекати в дітях гуманне ставлення до тварин та довкілля. Про це повідомили на фейсбук-сторінці організації UAnimals, що заснувала премію.

Премію «Гуманна книжка» отримали:

  • «Сукня для Марусі». Авторка та ілюстраторка — Грася Олійко. Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»;
  • «Місія “Порятунок”: дельфіни». Авторка — Євгенія Завалій. Ілюстраторка — Марія Шевченко. Видавництво Старого Лева;
  • «Ярчик і 9 собак». Авторка — Анастасія Мельниченко. Ілюстраторка — Софія Томіленко. Yakaboo publising.

«Загалом на премію номінували понад 90 книжок, з яких команда UAnimals сформувала короткий список та передала на оцінювання журі. Ми рятуємо тварин сьогодні, але й хочемо впливати на цінності, які будуть у суспільстві завтра. Саме тому ми започаткували проєкт UAnimals Kids і допомагаємо батькам говорити з дітьми про гуманність та турботу про довкілля. «Гуманна книжка» — це наш спосіб подякувати авторкам, ілюстраторкам, видавництвам за те, що вони теж обирають говорити про гуманність і роблять це так круто», — зазначив засновник UAnimals Сашко Тодорчук.Загалом на премію номінували понад 90 книжок, з яких команда UAnimals сформувала короткий список та передала на оцінювання журі.

До журі премії увійшли:

  • Олеся Наумовська, докторка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри фольклористики Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
  • Юлія Сливка, видавчиня, філологиня, блогерка;
  • Світлана Ройз, дитяча та сімейна психологиня;
  • Лео Буша, хлопчик із Ірпеня, який надихнув Україну виконанням «Червоної калини»;
  • Людмила Смоляр, головна редакторка організації UAnimals;
  • Ігор Коваль, волонтер, співвласник магазину дитячого одягу.

Зоозахисна організація UAnimals із 2016 року рятує тварин від жорстокості. З початку повномасштабного вторгнення — займається порятунком тварин від війни: евакуює, годує, лікує, а також відбудову притулки й допомагає природним паркам. Команда UAnimals також запустила міжнародний проєкт #StopEcocideUkraine, покликаний притягнути росію до відповідальності за екологічні злочини під час війни.

«Команда UAnimals заснувала премію “Гуманне ставлення” передовсім для того, щоб нагадати про потужну силу книжки як інструменту формування світогляду людини та показати, наскільки багато є вартих уваги дитячих книжок про тварин чи довкілля. Раніше ми започаткували проєкт UAnimals.Kids, який цілком присвячений темі формування гуманного ставлення дітей до тварин і всього живого», — розповіла головна редакторка UAnimals Людмила Смоляр.

Як повідомлялося, актори поттеріани закликали підтримувати проєкт UAnimals.

Читайте також: Непрості теми, смачний нонфікшн і дивовижні пригоди: 8 нових дитячих книжок від українських авторів

Чільне фото: фейсбук-сторінка UAnimals

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я