Ткаченко закликав українців читати щонайменше одну книгу на місяць

0

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців читати щонайменше одну книгу на місяць. Про це повідомляє interfax.com.ua.

«Замовляйте книгу онлайн, або обирайте її у книжковому магазині чи бібліотеці, та читайте. Щонайменше одна книга на місяць — це дуже просто й усім під силу. Шукайте своїх авторів, свої жанри. Головне почати, далі втягнутися легко», — написав Ткаченко у Telegram-каналі.

За словами міністра, важливий крок до популяризації читання — конкурентні видавництва.

«Для того, щоб вони і далі залишались конкурентними, пропонуючи якісну літературу, — українці мають сформувати звичку читати. Яка, у свою чергу, створюватиме попит», — вважає Ткаченко.

Міністр зазначив, що альтернативою у доступі до книг є бібліотеки.

«Вони — один із відправних пунктів на шляху до промоції читання, включаючи їхнє оновлення та постійне збагачення архіву. Хороших бібліотек у нас також вражаюча кількість. Наприклад, бібліотека ім. Вернадського, Наукова бібліотека Львівського університету ім. Франка, Одеська національна наукова бібліотека, Національна бібліотека України для дітей», — додав він.

На думку Ткаченка, для подальшого розвитку бібліотек насамперед потрібно змінити ставлення до них.

«Повірте, дуже багато бібліотек в Україні — це не про запилені полички і мертву тишу у приміщенні. І є щось особливе у тому, щоб відвідати читальну залу і почитати там, у спокої», — зазначив міністр.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я