Окупаційні видання у Херсоні друкують на краденому обладнанні і папері

0

Національна спілка журналістів України повідомляє, що російські військові та їхні посіпаки у Херсоні захопили приміщення редакції і друкарні газети «Гривна», господарюють у ньому та на краденому папері випускають свої газети «Надднепрянская правда» і «Комсомольская правда».

Власник друкарні і видавець газети «Гривна» Михайло Новицький повідомив НСЖУ, що наприкінці лютого друкарня була зупинена, частина працівників, зокрема і він, виїхали з міста. Заяви про захоплення приміщень та обладнання друкарні Михайло Новицький подав до прокуратури. У друкарні, за його словами, зберігалось близько 30 тонн паперу.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко говорить, що російські окупанти на загарбаних територіях залякують українців, піддають репресіям патріотів, шукають серед місцевих жителів колаборантів, крадуть українське зерно та інші ресурси.

«Те саме ми бачимо й у інформаційній сфері: росіяни атакують українські медіа та українських журналістів, намагаються їх залякати та змусити працювати у своїх пропагандистських медіа. При цьому нахабно крадуть матеріальні ресурси телерадіокомпаній, газет. Ми висловлюємо солідарність нашим херсонським колегам, які не йдуть на жодну співпрацю з окупантами. Крадіжка паперу та інших ресурсів – це очевидний злочин, про який ми інформуватимемо міжнародних партнерів, зокрема, Міжнародну федерацію журналістів», — сказав голова НСЖУ.

Що відомо:

  • 2 березня російські окупанти у Херсоні захопили приміщення філії Суспільного мовника. Там улаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети “перевернули”.
  • Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення і мінування будівлі філії Суспільного мовника, а також порушення законів та звичаїв війни.
  • На базі Суспільного у Херсоні російські окупанти відкрили власний канал «Таврія». Його адміністраторкою призначили прибиральницю.
  • «Суспільне. Херсон» продовжує працювати віддалено.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я