Оприлюднили імена лауреатів премії імені Василя Симоненка

0

У Лубенській районній раді, що на Полтавщині, оприлюднили імена лауреатів премії імені Василя Симоненка. Про це повідомляє golos.com.ua.

На малій батьківщині видатного поета, котрий народився 8 січня 1935 року в селі Біївці Лубенського району, цією премією відзначають талановитих митців уже двадцятий рік поспіль. Цього разу авторитетне журі назвало двох лауреатів у двох номінаціях – «Література і публіцистика» та «Мистецтво і монументальна скульптура». Ними стали член Національної спілки художників України Олександр Мірошниченко та поетеса, видавець і громадська діячка Тетяна Домашенко.

Першого з них визнали гідним такої нагороди за творчий доробок двох останніх років, які були для пана Олександра особливо плідними. Ще одну уродженку Полтавщини Тетяну Домашенко, яка нині мешкає на Київщині, відзначили за книгу поезій «Служити Богу й Україні». До речі, написаний нею в лютому 2014 року вірш «Небесна сотня воїнів Майдану» дав початок узагальненому найменуванню «Небесна Сотня» для тих, хто поліг за ідеали Свободи і справедливості під час Революції Гідності.

Василь НЕЇЖМАК,
Полтавська область.
На знімку: пам’ятник-погруддя Василю Симоненку в селі Біївці.

Фото автора.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я