Пам’ятник Булгакову в Києві «прикрасили» українофобними цитатами з його творів: активісти вимагають знести монумент

0

На пам’ятнику письменнику Михайлу Булгакову у столиці активісти розмістили цитати з його творів, де прослідковуються українофобні настрої.

Фото того, що з цього вийшло, показав на своїй сторінці у Facebook голова громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков.

Разом з уривками з роману «Біла гвардія» на монументі розміщений заклик «Геть російського шовініста з Києва», на якому також є QR-код з посиланням на петицію за знесення пам’ятника.

Таким чином кияни вимагають від влади ухвалити рішення про демонтаж скульптури.

Зазначимо, що на сайті Київської міської ради також є петиція за збереження монумента.

Поки що різниця у підтримці двох ініціатив не досить суттєва, проте більшість киян виступає за те, щоб пам’ятника Булгакову у Києві не було.

Нагадаємо, раніше експертна комісія Українського інституту національної пам’яті з питань визначення належності об’єктів до символіки російської імперської політики заявила, що пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені Михайлу Булгакову, містять символіку російської імперської політики. Відтак, подальше використання його імені є пропагандою російської імперської політики.

Після цього директорка одноіменного музею Людмила Губіанурі зазначила, що історію про персону Булгакова необхідно переосмислити, бо він сам став жертвою режиму та не міг публікувати твори через громадську позицію.

bigkyiv.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я