На відбудову зруйнованих об’єктів культури залучать кошти благодійників і грального бізнесу — МКІП

0

У бюджеті Міністерства культури та інформаційної політики не передбачено коштів на відбудову зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктів культури, однак на це можна залучати кошти благодійників та грального бізнесу.

Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час круглого столу у Миколаєві, передає кореспондент Укрінформу.

«У бюджеті Міністерства культури та інформаційної політики не передбачено коштів на відбудову об’єктів культури, які зазнали руйнувань під час повномасштабного вторгнення. Всі кошти йдуть на потреби ЗСУ, і це правильно. Але є інші шляхи для залучення фінансування. Їх наразі декілька», — сказав Карандєєв.

Фото: МКІП
Фото: МКІП

За його словами, це передусім платформа United 24. Ці кошти можна спрямовувати на відновлення як державних, так і комунальних закладів.

«Є ще одне джерело фінансування, яке формується від сплати за ліцензію від грального бізнесу. На потреби культури йдуть кошти саме від гральних автоматів. У минулому році цей фонд склав 50 млн, у цьому заплановано 250 млн грн. Вже надійшло 40 млн, але це кошти, які ми можемо спрямувати лише на державні заклади», — сказав т.в.о міністра.

Він додав, що також є ресурси Міністерства відновлення та грантові кошти. «На відновлення культури дають кошти уряди Японії, Італії та інших країн», — зазначив Карандєєв.

Як повідомлялося, з 2022 року в Миколаївській області пошкоджено 211 закладів культури, пам’яток архітектури та культових споруд. 23 обʼєкти знищено повністю, 40% з них відновлено.

Перше фото: Facebook / Ростислав Карандєєв

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я