Передбачення Айзека Азімова: письменник-фантаст описав появу YouTube за 25 років до заснування відеохостингу

0

Про це він розповів 1980 року на одній із американських передач…

Десятки, а то й сотні передбачень, зроблених десятиліттями раніше, втілилися у життя. 1980 року на одну з передач американського коміка та телеведучого Девіда Леттермана прийшов американський письменник, професор біохімії Бостонського університету та один із найвідоміших майстрів наукової фантастики Айзек Азімов. Тоді, під час розмови з ведучим, він зробив передбачення, які було втілено на початку 21 століття.

«Кожен, мабуть, матиме власний телевізійний канал – відеонагляд стане розповсюдженим явищем. Усе – від освіти до досліджень – буде проводитися за допомогою пристроїв комунікацій», — сказав під час телепередачі доктор Айзек Азімов.

Фактично науковець передбачив появу популярного відеохостингу YouTube та дистанційного навчання. На жаль, до жодного з цих передбачень Азімов не дожив. Він помер 6 квітня 1992 року,  YouTube був заснований майже через 13 років після його смерті. Та все-таки втілення деяких своїх передбачень у життя майстру наукової фантастики пощастило побачити.

«Я описав космічну прогулянку у 1952 році. І потім усе виявилося точно, як я описував. Також у 50-х я описав кишенькові комп’ютери і точно вгадав їх зовнішній вигляд», — сказав телеведучому Девіду Леттерману Айзек Азімов.

Неймовірно, але пророчими виявилися не тільки книги, але й деякі фільми, які ми вважали фантастикою.

2plus2.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я