Література з доставкою: бібліотекарі у Херсоні возять книжки лікарям

0
730

Фахівці одного з відділів Херсонської бібліотеки Гончара возять лікарям медичні видання. Що читають медики, дізнавалася Аліна Олефір, повідомляє suspilne.media.

Валентина Тимошенко працює у бібліотеці на базі лікарні ім. Лучанського понад 40 років. Тут зібрали більш ніж 11 тисяч примірників. Окрім медичної літератури, є тут і художні твори. Оскільки фонд філії не часто оновлюється новими виданнями, сучасну літературу для медичного персоналу замовляють у бібліотеці Гончара.

За словами бібліотекарки лікарні ім. Лучанського Валентини Тимошенко, вибирають теми, які потрібні медичним працівникам.

«Я роблю замовлення, забираємо ксерокопії готові чи лікар може замовити якийсь журнал і прочитати його. У нас майже всі старші медичні сестри всіх відділень роблять замовлення й одержують інформацію, потрібну їм для роботи», — розказує Валентина Тимошенко.

Генеральний директор лікарні імені Лучанського Володимир Ларіонов – постійний користувач бібліотеки. Зараз через брак часу, говорить лікар, приїхати до книгозбірні можливості немає, а от стежити за новинами медичної галузі потрібно.

«Потрібно завжди бути на передньому краї медичних знань і, враховуючи те, що дуже великі зміни і в організації роботи медичної, і в лікувальній справі, і сучасні виклики, з якими зараз ми стикаємося, потрібно постійно оновлювати медичну інформацію», — каже директор лікарні.

Дитяча лікарка Лілія Живило працює вже більше 20 років, і стільки ж є активною користувачкою бібліотеки. Зараз часу на відвідування бібліотеки не вистачає, тому замовляє літературу із доставкою.

«Мені дуже подобається вчитися, і я вважаю, що навчання лікаря не закінчується після університету, воно продовжується все життя. Я обираю собі ту тематику, яка мені цікава, яка мені може бути корисна у моїй практичній діяльності і, дійсно, тут фахова література з дитячої неврології, і з педіатрії, і з інших суміжних спеціальностей», — говорить дитяча лікарка.

Усього у медичному відділі бібліотеки Гончара абонементи мають близько 2 тисяч користувачів. Завідувачка відділу бібліотеки Ганна Ріхтер розказує, обслуговують лікарів та середній медичний персонал усіх херсонських лікарень. Для своїх читачів підбирають літературу та доставляють у будь-якому вигляді – друковану або відскановану.

«Це дуже зручна форма роботи саме для наших медиків, тому що це заощаджує їхній час. Їм не треба добиратися до бібліотеки, працювати з певним масивом літератури, ми за побажаннями та попередніми замовленнями підбираємо всю літературу, робимо інформаційні списки на допомогу спеціалістам, вони відбирають певні пункти, які їх зацікавили», — розповіла завідувачка відділу бібліотеки Ганна Ріхтер.

Літературу до медичних закладів, каже Ганна Ріхтер, доставляють двічі на місяць.

Світлана Білоус, Аліна Олефір

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я