«Піаніст» Майдану презентував у Франківську книжки про Іловайськ і полон у бойовиків

0

Ветеран російсько-української війни, учасник Революції Гідності Ігор Михайлишин презентував ув Івано-Франківську дві книжки – «Танець смерті» та «Фуга 119». Доброволець батальйону «Донбас» розповів «Суспільному», як пережив Іловайський котел та пробув більше ста днів у полоні бойовиків, повідомляє suspilne.media.

Бойовий шлях гранатометного взводу добровольчого батальйону «Донбас», бої за Іловайськ і вихід із цього міста Ігор Михайлишин описує у книзі «Танець смерті». А твір «Фуга 119» є її продовженням.

Презентація двох книг відбулася у бібліотеці імені Франка в Івано-Франківську

«Суспільне. Карпати». Презентація двох книг відбулась у бібліотеці імені Франка в Івано-Франківську.

«Комусь вона важка, комусь легко читається, комусь змінює свідомість. Тут усе залежить від людини. Там кожен момент особливий, тому що кожен момент пережитий і за кожним моментом стоїть чиєсь здоров’я або життя», — розповідає Ігор Михайлишин.

Під час презентації у бібліотеці імені Франка в Івано-Франківську Ігор Михайлишин представив свої книги та зіграв прелюдії Бориса Лятушинського, написані в 1944 році.

Ігор Михайлишин виконує прелюдії Бориса Лятушинського

«Суспільне. Карпати». Ігор Михайлишин виконує прелюдії Бориса Лятушинського

Про свої емоції після прочитання книг розповіла мама письменника Марія Михайлишин. ЇЇ обидва сини пішли захищати суверенітет України.

На презентації була мама письменника Марія Михайлишин

«Суспільне. Карпати». На презентації була мама письменника Марія Михайлишин

«Війна і всі ці події сина все-таки змінили. Колись я думала, що мої сини, як і всі інші діти, зайняті своїм таким буденним життям – комп’ютерами, іграми, дитячими заняттями. Але, коли я побачила, що діти дійсно за покликом серця пішли захищати Україну, і молодший син, навіть недовчившись чотири місяці, залишив навчання і пішов захищати Україну, я зрозуміла, що дякую Богу за таких дітей»,— каже матір Ігоря — Марія Михайлишин.

Письменник розповів про майбутні плани та роботою над новою кигою

«Суспільне. Карпати». Письменник розповів про майбутні плани та роботою над новою книгою

Письменник зараз працює над третьою книжкою. Вона буде завершенням трилогії під назвою «2014». Про що саме вона – автор поки не говорить.

Що відомо

Ігор Михайлишин — родом із Косівщини, є учасником Революції Гідності. Грав на фортепіано у грудні 2013 року. Коли пішов до лав батальйону «Донбас», узяв позивний «Піаніст». Ігор також брав участь у боях за Лисичанськ, Попасну, Мар’їнку. Після ворожого полону повернувся до мирного життя, проте згодом вступив до лав Збройних сил України.

Ірина Каразуб, Василь Скрипка

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я