Пішов із життя 85-річний дніпропетровський поет Володимир Теплов

0

Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників України із сумом сповіщає, що пішов із життя наш колега, член Національної спілки письменників України з 2001 року, 85-річний автор 8 поетичних збірок Володимир Теплов.

Володимир Володимирович Теплов народився 11 березня 1938 р. у м. Кривий Ріг. Батька хлопець не пам’ятав – той загинув у 1942 році під Моздоком. Мати, корінна криворіжанка, самотужки займалася вихованням трьох дітей.

Материнська ласка вдихнула в сина любов до життя, чесної праці, поезії, народної пісні, зробила душу тонкою та сприйнятливою до Краси і Добра. Любов до матері позначилася на творчості поета і вдячний син присвятив їй вірші, які є майже в усіх його  збірках: «Просто мама», «Наши матери», «Брошенная хата», «Вечная любовь».

У 1966 році В. Теплов із червоним дипломом закінчує філологічний факультет Дніпропетровського університету та разом зі своєю дружиною-однокурсницею Вірою їде в молоде шахтарське містечко Тернівка, що тоді тільки розбудовувалось.

Вірші Володимир Володимирович почав писати ще у шкільні роки. Перші публікації з’явилися в кріворізських газетах «Червоний гірник» і «За агломерат!».

15 років В.В. Теплов викладав мову та літературу в тернівській середній школі № 2. Але, щоб серцем зрозуміти сенс гірничої праці, амбітний поет пішов на шахту «Тернівська», де працював підземним електрослюсарем майже два роки. З шахти Володимира було переведено заступником директора з навчально-виховної роботи у гірниче училище № 41, якому він віддав два десятка років.

Донедавна Володимир Володимирович працював керівником міжшкільного курсу «Живе слово поезії» та очолював місцеву літстудію «Зодіак».

Саме в шахтарській Тернівці, яку згодом почав вважати своєю другою Батьківщиною, у поета вийшли друком збірки віршів та поем: «Адрес судьбы», «Признание в любви», «Барабашка», «Родниковое чудо», «Се ля ви» тощо.

Дніпропетровська обласна організація НСПУ щиро співчуває близьким та рідним свого старшого друга й колеги – Володимира Володимировича Теплова.

Пам’ять про поета навіки залишиться у наших серцях.

Правління ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я