Письменник Олег Коцарев презентує в Ужгороді поетичну збірку «Вміст чоловічої кишені»

0

У вівторок, 22 листопада, о 18:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка відбудеться літературний вечір – презентація поетичної збірки письменника Олега Коцарева.

«Вміст чоловічої кишені» — це книга, де ви знайдете як іронічні конструкції «корсетиків» корків від шампанського, так і квитки з подорожей краєвидами, обгортки пристрасті, вирвані сторінки з літератури, історії та історії літератури, пожмакані листівки жанрових сцен доби вже-не-патріархату, дитячі іграшки, листочки і квіти, фотографії, шматочки алфавіту, ба навіть ноти. Можна сперечатися, чи утворює такий калейдоскоп культурний шар, та найголовніше те, що він безперечно утворює поезію.

«Я сподіваюся, ми поговоримо і про важкий-важливий досвід війни, і про літературу. Адже війна — саме той момент, коли багато хто згадує про текст, про книжки, про світ образів і дискурсів. Упевнений, від мене, людини, котра приїхала з Бучі, захочуть дізнатися, як сьогодні почуваються звільнені містечка біля Києва… ― розповідає Олег Коцарев. ― І, звісно, поезія. Обговоримо, як нині пишуться й читаються вірші, чи змінюється письмо в екстремальних обставинах, як сприймається наша теперішня поезія в інших країнах, але головне — що поезія на нашій зустрічі звучатиме». 

Організатор вечора — Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка. Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні», за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz . Проведення цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). 

Вхід вільний.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я