Письменник – прихильник «русского міра», якого викрили на Закарпатті, намагався втекти за кордон

0

Виноградівський районний суд оштрафував підозрюваного у пропаганді комунізму письменника Василя Галаса за незаконну спробу перетину кордону.

Про це йдеться у матеріалах судової справи, передає «Еспресо.Захід«.

Як зазначається, у червні цьогоріч чоловік намагався виїхати до Угорщини поза межами пункту пропуску на території Вилоцької територіальної громади. Прикордонники затримали його за 10 метрів від держкордону в межах прикордонної смуги Берегівського контрольованого прикордонного району.

На Василя Галаса склали адмінпротокол за ч.1 ст.204-1 КУпАП. На судове засідання він не зʼявився та надіслав заяву про розгляд без його участі.

Суддя Виноградівського райсуду Антон Кашуба визнав мукачівського письменника винним у незаконному перетині кордону та оштрафував на 3400 грн. Крім цього, чоловік має заплатити 537 грн судового збору. 

Раніше рух «ЧЕСНО» писав, що Василь Галас є антиукраїнським письменником та поетом. Зокрема, він розповсюджував проросійську пропаганду та фейки, виправдовував збройну агресію Росії.

  • 7 вересня Служба безпеки України викрила на Закарпатті чергового «фаната СРСР», який адміністрував прокремлівську групу в соцмережі Facebook. Ним виявився мешканець Мукачева, письменник. За даними місцевих ЗМІ, йдеться саме про Василя Галаса.

zahid.espreso.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я