Письменники Дніпропетровщини – на сторожі рідного слова

0

9-го листопада, у День української писемності та мови, Дніпропетровська обласна державна адміністрація провела в режимі онлайн круглий стіл «Українська мова – фундаментальний чинник єдності українського народу». До участі в ньому були  запрошені представники  різноманітних установ та організацій. ДОО НСПУ представляв голова правління Фідель Сухоніс.

На початку свого короткого, але змістовного слова, він із гіркотою зазначив, що письменники й області, і всієї країни роками говорили про важливість запровадження української мови в усі сфери життя вітчизняного соціуму. І, виходить, що саме жорстокість північних людожерів змогла підтвердити для широких верств населення справедливість позиції майстрів літератури.

Фідель Сухоніс також зазначив, що письменники краю у грізну для Вітчизни годину подвоїли свої зусилля у справі відстоювання та примножування державної мови. Свою роботу вони провадять у різноманітних форматах: від виступів перед воїнами ЗСУ до видання нових творів та публіцистичних збірників. Голова письменницької організації також наголосив, що після української перемоги з порядку денного нарешті  будуть зняті на віки-вічні накинуті московитами фарисейські та ворожі наративи, зокрема двомовність, братерство народів, спільність історичної долі тощо.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я