Письменники Дніпропетровщини – учасники акції «Створюємо ліси разом»

0

У вересневому числі Всеукраїнського щомісячника «Бористен» побачив світ нарис про лісничого Миколаївського лісництва ДП «Петриківський лісгосп» Олега Мілова. Автор допису «Відданість лісовій справі» редактор видання, голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс. В художньо-документальному нарисі він не лише зазначає високий професіоналізм свого героя, а й підкреслює романтичність професії охоронця лісу, її вагоме значення для народного господарства України.

«Свого часу поет сказав: хвала рукам, що пахнуть хлібом, – поділився в розмові з нашим кореспондентом Фідель Анатолійович. – Позаяк я певен ми так само маємо возвеличувати і професію лісника, особливо у нашій степовій зоні. Адже вона і творить запоруку як добрих врожаїв, допомагає зберігати екологічну рівновагу в нашу непросту днину глобальних кліматичних змін».

Між іншим, усвідомлюючи важливість праці лісників у найближчу п’ятницю, 8-го жовтня, письменницький десант нашої області допоможе творцям лісу з висадкою саджанців молодих дерев на території ДП «Новомосковський військовий лісгосп». Згаданий захід відбудеться в рамках громадської акції Держлісагенства України «Створюємо ліси разом» . Мета – покращення комунікації представників лісової галузі із суспільством, підвищення іміджу професії лісівника, поширення знань про ліси та їхньої важливості для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я