Письменники Січеславщини опікуються українськими захисниками

0

«Від початку повномасштабної російсько-української війни члени  нашої організації в різний спосіб почали боронити Вітчизну, – розповідає голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс. – Серед нашого згромадження чимало волонтерів, хтось провадить патріотичні заходи на підтримку  українських воїнів, є родини, у яких близькі захищають Україну зі зброєю в руках».

До слів кошового Січеславського письменницького куреня варто додати, що майстри красного слова розпочали провадити діяльність щодо підтримки конкретних  оборонців нашої держави.

Так, ДОО НСПУ взяла шефство над Максимом Соколом. Хлопцю лише 23 роки. Але за останні вісім місяців він пережив стільки горя і страждань, що вистачило б на цілий людський вік. Коли у перших числах березня до його рідної Снігурівки, що в Миколаївській області, вдерлися перші колони московських людожерів, хлопець уже був в територіальній обороні.

Віддамо належне мужності і Максима, і його земляків. На весь їхній підрозділ досвід ведення бойових дій мала лише людина, основне озброєння «коктейлі Молотова», а з персональної зброї у хлопчини був тільки ніж. А тому не дивно, що, коли почали гатити російські танки, у тероборонців Снігурівки шансів не було.

Важко поранений Максим якимось дивом опинився серед заростів очерету занедбаного ставка. Це врятувало йому життя. Бо російські «визволителі» добивали всіх українців, які траплялися їм на очі. Згодом важко пораненому хлопцеві вдалося полишити окуповану Снігурівку. Коли ж минула загроза бути вбитим загарбниками, хлопець почав виснажливу боротьбу з наслідками поранення.

Ще в Миколаєві, куди він потрапив на лікування, стан його різко погіршився. Через складне влучання в голову, Максим провів довгі місяці, як він сам зізнається, у стані овочу. Той період він зовсім не пам’ятає, харчували його штучно. Юнак перебував на межі життя і смерті…

До більш-менш нормального життя його вдалося повернути лікарям у Дніпрі. Але попереду ще довгий період реабілітації. Майже половина голови мужнього юнака замість черепної коробки має металеву пластину. Не складно уявити, наскільки важко відбувається поновлення навіть молодого організму за таких умов.

Дніпропетровська обласна організація НСПУ допомагає хлопцеві та його матері Людмилі у вирішенні різноманітних побутових питань, про долю хлопця дізналися небайдужі дніпровські волонтери. Одне з нагальних питань, яке будуть намагатися допомогти вирішити Максиму Соколу, отримання статусу учасника бойових дій, легалізація його як захисника України.

А днями, окрім смаколиків та речей побутової гігієни, за дорученням колег голова ДОО НСПУ Фідель Сухоніс привіз мужньому хлопцеві книги Січеславських літераторів із дарчими написами авторів.

Для тих, хто бажає допомогти героєві, надаємо телефон мами Максима Сокола – пані Людмили – 050-868-01-62.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я