У Чернівцях презентували рекордний калуський «Рушник єдності»

0

З нагоди Дня Захисників і Захисниць України, Дня Козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей відбулася урочиста презентація «Рушника єдності».

До бібліотеки завітали: етнограф, дизайнер сценічних костюмів, народний майстер, журналіст, педагог, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк; письменник, журналіст, голова Чернівецької обласної організації НСПУ Василь Джуран; письменник, перекладач Віталій Демченко, поетеса Наталія Григорчук-Войтко, інформують «Вікна» з посиланням на Чернівецьку обласну бібліотеку для дітей.

«Рушник єдності» внесений до Національного реєстру рекордів України як найдовший рушник, виготовлений у техніці фелтингу (валяння вовни) фахівцями та студентами фахового коледжу культури і мистецтв міста Калуш на Івано-Франківщині. У цьому мистецькому виробі поєднано українські етнографічні орнаментальні мотиви 22 регіонів. Автор проєкту — Іванна Сверид.

«Щиро дякуємо Миколі Миколайовичу Шкрібляку за цікаву розповідь про походження орнаментів, представлених на рушнику.»Рушник єдності» подорожує Україною. Чернівецька обласна бібліотека приєдналась до Всеукраїнської естафети «Нас єднає рушник-рекордсмен». Протягом двох тижнів Рушник буде знаходитися в обласній бібліотеці для дітей. Запрошуємо до перегляду та ознайомлення з орнаментами «Рушника єдності» до бібліотеки!» — ідеться в повідомленні.

Раніше в Черкасах презентували рушник-рекордсмен, виготовлений у Калуші.

vikna.if.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я