Поет на всі часи

0

Постать поета, перекладача, журналіста, есеїста, лауреата Державної премії імені Т. Шевченка Дмитра Креміня по праву можна вважати символом Причорномор’я.

В Миколаївському обласному художньому музеї імені Верещагіна відбувся вечір пам’яті «Поет на всі часи».

Минув рік, як поет відійшов у інші світи, але пам’ять про нього не згасає. Навпаки, йде осмислення його творчості. Саме про це говорили директор музею Сергій Росляков, який наголосив, що ще з дитинства Дмитро займався малярством. Його сином Тарасом надано два малюнки для демонстрації у музеї, а також портрети Дмитра, подаровані поетові його друзями – художниками.

Голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України Віра Марущак згадувала про творчий та життєвий шлях побратима. Розповіла про кроки обласної організації, які робляться для увіковічення митця у нашому місті – надання імені Дмитра Креміня Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Заслужений працівник культури України Євген Догов поділився спогадами про співпрацю з поетом і заспівав пісню на його слова. Юля Ковалевська розповіла про дружбу двох творчих людей – Михайла Ковалевського та Дмитра Креміня. І також виконала його пісню.На вечорі пам’яті була присутня дружина Дмитра Кременя Ольга Кремінь, а також відомі миколаївські поети, колеги автора. Присутні оглянули представлені художні роботи автора і галерею його портретів, виконаних знаковими митцями України.

Пресслужба МОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я