Поетичний десант у Борисполі

0

У рамках програми «Золоте літературне кільце Київщини» Національна спілка письменників України, за участю Асоціації поетів-ронделістів України, Управління освіти і науки, Управління культури, молоді та спорту, Бориспільської міської ради та Бориспільським державним історичним музеєм провели триденний Міжнародний фестиваль поезії «На берегах Альти».

Почути поетичне слово вдалося не тільки школярам Борисполя, до яких завітали в гості провідні українські поети, а й усім спраглим до мистецтва. Адже після урочистого відкриття було проведено великий гала-концерт, на якому лунало багато поезії, пісень та музичних композицій. Також було презентовано українсько-польський альманах «Як рукостискання».  Координатор якого, секретар НСПУ з міжнародних питань Олександр Гордон запевнив присутніх у важливості такої творчої співпраці у європейському контексті. Не обійшлося на фестивалі й без книги! Неабиякий попит на видавничу продукцію втамовувало видавництво Національної спілки письменників «Український письменник».

Місто Бориспіль, відоме як столиця поетичного жанру – ронделя, дуже щиро та захоплено приймав митців. У своєму виступі голова НСПУ Михайло Сидоржевський зазначив, що «якби на всіх рівнях української влади культура посідала таке ж місце, як у Борисполі, не було б війни та багатьох інших проблем». 

Делегати Національної спілки письменників були вражені відношенням до національної та культурної спадщини борисполян, у чому мали нагоду переконатися під час прогулянки меморіальним комплексом «Книшове». Голова міської ради Анатолій Федорчук та громадський діяч, поет-ронделіст Микола Боровко провели захопливу екскурсію пам’ятками міста, акцентуючи увагу, що літературне життя Борисполя – невід’ємна і надважлива частина його культури. 

Делегати вшановують пам’ять Тараса Шевченка

 

Голова міської ради Борисполя Анатолій Федорчук проводить екскурсію гостям

 

Багатогранність талантів Борисполя

 

Олександр Гордон, Луція Дудзінська та Надія Заячківська презентують українсько-польський альманах

 

Голова НСПУ Михайло Сидоржевський і поетеса Антонія Цвід вітають Миколу Боровка з ювілеєм

 

Вже знаний у Борисполі Петро Засенко декламує вірші

 

Прес-служба НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я