Поету-лірику Сергію Бурлакову виповнилося 85 років

0

Є літератори, фізичний образ яких сповна відповідає їхній творчій манері та мистецькому обдаруванню. Серед таких для мене завжди був Сергій Бурлаков. Статечний, із виразним сильним голосом, із частою усмішкою на вустах, незнищенний життєлюб – він запам’ятався з перших днів нашого знайомства. А час той, як сказав білоруський поет Петрусь Бровка, «схавався за дальнєй гарою».

Сергій Романович завжди є незаперечним авторитетом серед письменницької братії Наддніпрянського краю. І не тому, що посідав помітне місце на соціальній драбині як у часи СРСР, так і з відновленням незалежності України. Просто навіть «недружні» для нього персоналії визнавали: поетичний талант Сергія Бурлакова незаперечний.

У його творчості поєдналися лірико-романтичні настрої і наукова жага осягнути таємницю художнього слова. А ще він майстер любовної лірики, яка для нього уособлює духовне очищення, почуття, яке оберігає в людині людське.

Сьогодні Сергію Романовичу Бурлакову 85 років! З такої нагоди прийнято перераховувати як творчі, так і кар’єрні досягнення ювіляра. Тим паче, що їх у колишнього очільника Дніпропетровської обласної організації НСПУ вистачає. Але я б хотів зрадити цій традиції. Бо насамперед Сергій Романович Бурлаков – Поет.

З першим 85-чям Вас, маестро!

Фідель Сухоніс, голова ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я