«Польща – Україна: спільнота письменників»: Таня П’янкова представить роман про геноцид українців

0

13 вересня (вівторок) о 18:00 за польським часом у Кракові відбудеться презентація роману Тані П’янкової «Вік Червоних мурах» у рамках Міжнародного літературного проєкту Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників».

Таня П’янкова (1985 р. н.) – письменниця, поетка, авторка семи книг поезії та прози. Резидентка Літературного дому Literaturhaus Niederösterreich, Австрія (квітень-серпень 2022) та Інституту Літератури у м. Краків (з вересня 2022 р.).

Співзасновниця (разом із Василем Кузаном) та арт-директорка Літературної агенції «Зілля». Лауреатка міжнародних та всеукраїнських літературних премій, виконавча директорка фестивалю «Карпатський Пегас», організаторка креативних літературно-мистецьких заходів, перфомансів, театралізованих літературних читань, редакторка, упорядниця поетичних альманахів «М’ята» та «Імбир», писанкарка, маркетолог. Член НСПУ. За освітою – філолог української мови та літератури. Проживає в Івано-Франківську.

Роман, який презентує Тетяна, вийшов у липні в українському видавництві #НашФормат і має дуже позитивні рецензії. Також незабаром книга вийде польською та німецькою мовами у Wydawnictwo MOVA та імпринті Ecco видавничої групи HarperCollins Deutschland. Міжнародна спільнота матиме змогу дізнатися більше про геноцид росіянами українського народу та глибше зрозуміти, чому українці не бачать себе в «русском мірє».

Модератор зустрічі – куратор проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Долучитися до заходу можна й онлайн на сторінці Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków у фейсбуці за адресою: https://www.facebook.com/SPPKrakow.

Адреса: салон Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków, Kraków, ul. Kanonicza 7.

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я