Полтавщина приєдналася до проєкту «Польська полиця»

0
767

Департамент культури та туризму Полтавської облдержадміністрації приєднався до проекту “Польська Полиця”.

Ініціатива спрямована на створення доступу до польської літератури в українських публічних бібліотеках. Проєкт Інституту книги, який фінансується Міністерством культури, національної спадщини та спорту, реалізується Посольством Республіки Польща у Києві за підтримки Міжнародного Товариства Польських Підприємців в Україні та Фонду “Допомога полякам на Сході”, повідомили у Департаменті культури і туризму Полтавської ОДА.

Місією Інституту книги, серед іншого, є популяризація польської літератури у світі. Проєкт “Польська полиця” має особливе значення в цій справі, оскільки саме через публічні бібліотеки польська книга потрапляє до читачів усього світу. Місією Інституту книги, серед іншого, є популяризація польської літератури у світі. Проект “Польська полиця” має особливе значення в цій справі, оскільки польська книга має можливість успішно потрапити до іноземних читачів за допомогою мережі бібліотек у місцевих громадах. Крім того, у випадку з Україною важливо, щоб рідна література також потрапила до польської меншини та людей із польським корінням, а також тих, хто вивчає нашу мову або іншим чином шукають контакту з польською культурою”, – підкреслив директор Інституту Книги Даріуш Яворський.

Організатори запросили до участі у проекті 26 бібліотек із різних регіонів України, переважно зі сходу та центру країни. У кожній із них буде створена окрема, позначена полиця з книгами польських авторів, а там, де це не буде можливо з організаційних причин, буде створений спеціальний розділ в електронному каталозі.

Книги, відібрані для презентації та безкоштовно передані установам, – це добірка перекладів українською мовою польської класичної та сучасної літератури для дорослих та молодших читачів. Проект “Польська полиця”, започаткований у 2017 році у Великобританії, має на меті охопити читачів – як іноземних, так і польських – у різних країнах світу через місцеві публічні бібліотеки, пропагуючи знання про Польщу, польську культуру та історію, а також формування позитивного образу Польщі. У 2019 році “польські полиці” з’явились у бібліотеках нью-йоркського Брукліна та Філадельфії.

Україна – третя країна, де Інститут книги реалізує проект у співпраці з польською дипломатією та місцевими суспільними партнерами та самоврядуванням.

Джерело: np.pl.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я