Померла дитяча письменниця Марина Слов’янова

0

26 липня ц.р. на 81 році життя відійшла у вічність відома українська дитяча письменниця і перекладач Марина Слов’янова. 

Слов’янова-Смілянська Марія Павлівна (Марина Слов’янова) народилася 23 лютого 1935 року в селі Воронкове Рибницького району Молдавської РСР у селянській родині. У 1959 році закінчила факультет журналістики Львівського університету. Розпочинала свій трудовий шлях у пресі, багато років була редактором у видавництвах «Веселка», «Наукова думка», видавничого відділу республіканського правління Товариства книголюбів, журналу «Дніпро»,

працювала в Інституті журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. 

Літературний шлях Марини Слов’янової освячували Дмитро Білоус, Дмитро Чередниченко, Володимир П’янов, Андрій Мястківський, Станіслав Тельнюк. Її перу належать талановиті книги оповідань для дітей — «Реп’яшок», «Малюк і Розбишака», «Світ дивосвіт України»: Хрестоматія з природознавства” та багато інших. 

Марина Слов’янова була невтомним популяризатором молдавської і румунської літератури в Україні. Переклала з молдавської та румунської мов твори Й. Друце, Анни Лупан, В. Бешляге, О. Чачко, Г. Воде, Н. Вієру, А. Мітру, Е. Кепрару, І Хоменка, В. Фоменка, Г. Ворзельської та ін. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Марини Слов’янової. Світла пам’ять про цю талановиту письменницю і світлу людину назавжди залишиться у наших серцях. 

Київська організація НСПУ,
Національна спілка письменників України 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я