Померла письменниця, громадська діячка, патріотка України Валентина Яківна Овод

0
470

Про це повідомили у Київський організації НСПУ.

«В нашій письменницькій родині знову важка й непоправна втрата — у засвіти пішла письменниця, громадська діячка, патріотка України Валентина Яківна Овод.

Валентина Овод народилась 18. 05. 1947 р. в м. Києві. Закінчила філологічний факультет Харківського університету (1974). Працювала на будівництві, продавцем, у ЗМІ, вихователем у виробничих гуртожитках авіаційного заводу та Південної залізниці, референтом із питань культури товариства «Просвіта», організатором творчих вечорів в українському культурному центрі «Юність». Її старанням створено культурологічне товариство «Спадщина» (від 1987 – керівник), засновано редакцію газети «На сполох» НРУ (1989–90). Валентина Яківна дебютувала в 1964 році новелою (надруковано в носівівській районній газеті), друкувалася в журналах «Прапор» (згодом «Березіль»), «Україна», «Київ». Тема творів – місце людини в житті, спадщина, яку вона полишає після себе, духовні процеси, що сприяють розвитку громадської активності, любов до рідного краю.

Померла у День свого народження. Вічна пам’ять і спокій душі! Щире співчуття рідним та близьким.

Основні твори: 1. Дві матері: Оповідання, новели. 1987; 2. У розчахнутому світі: Оповідан­ня, новели, етюди. 2015.(Біографію подано за матеріалами Енциклопедії Сучасної України), — йдеться у повідомленні.

Пресслужба НСПУ

.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я