Видавці Німеччини: Удар рф по книжковій галузі України — частина гібридної війни

0

Німецька асоціація видавців і книгорозповсюджувачів (Börsenverein des Deutschen Buchhandels) висловила співчуття щодо обстрілу друкарні Factor Druk у Харкові. Про це повідомили на її сайті.

Петер Краус фон Клефф, голова Асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Німеччини заявив: «Атака на друкарню “Фактор” вражає саме серце української книжкової індустрії. Ми шоковані та приголомшені! Наші думки та співчуття з постраждалими. Відтоді, як росія почала напад на українську книжкову індустрію, цілеспрямовані атаки на українську книжкову індустрію є підступною частиною гібридної війни та нелюдських дій Росії. Ми маємо продовжувати підтримувати наших українських колег».

Німецьке видавництво Katapult друкує на Factor Druk свій геополітичний журнал «Katapultu». Видавництво оголосило про збір пожертв для постраждалої друкарні.

Як повідомлялося,  внаслідок російської атаки загинули 7 людей, 22 зазнали поранень, близько 50 тисяч книжок знищені. На Factor Druk випускали книжки для понад 30 видавництв.

Читайте також: Як допомогти постраждалим від обстрілу друкарні й видавництву

Чільне фото: Сергій Політучий

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я