Посол ЄС в Україні доповнила фрагментом України вціліле після ракетного удару рф панно Європи

0

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова доповнила фрагментом України вціліле від ракетного удару росіян по академії ім. Михайла Бойчука керамічне панно з картою Європи.

Символічна подія відбулась під час відкриття у цю суботу #РазомДіємо Фесту, що проходить у Мистецькому Арсеналі та присвячений Дню Європи, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Це той день, коли ми святкуємо стійкість, сміливість, любов до свободи, важливість діалогу та спільне бажання не лише українських лідерів та влади, а й українських громадян приєднатися до Європейського Союзу», — сказала посол Європейського Союзу в Україні.

У Мистецькому Арсеналі також створено кілька тематичних інтерактивних зон і сцен, де проходять публічні дискусії #РазомДіємо Фесту про роль громадянського суспільства та медіа в реформуванні України й євроінтеграції. У цих обговореннях беруть участь провідні експерти, громадські діячі та журналісти.

Відкриття фестивалю #РазомДіємо до дня Європи в Україні у Мистецькому Арсеналі / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

На фестивалі також працюють павільйон ЄС, Алея громадських організацій та медіазона. Учасники фестивалю мають можливість приєднатися до профільних тренінгів, опанувати курс медіаграмотності, мінної безпеки, а також відвідати майстер-класи та арттерапевтичні заняття.

Як повідомляв Укрінформ, панно було створене під час Міжнародного симпозіуму з керамічної скульптури «Україна та Євросоюз разом». Воно дивом вціліло після ракетного удару окупантів 25 березня, внаслідок якого була зруйнована частина будівлі Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. Незабаром панно змонтують на одному з фасадів адмінбудівлі у Брюсселі як символ єднання України та ЄС.

#РазомДіємо Фест проходить на відзначення Днів Європи в Україні в межах комунікаційної кампанії Представництва ЄС в Україні «Разом діємо. Разом ми Європа», яка стартувала 3 травня. Її мета – інформувати українців про підтримку, яку ЄС надає Україні, зокрема організаціям громадянського суспільства та незалежним медіа від перших днів повномасштабної війни.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я