Премія «Національна легенда України» буде заснована 22 серпня — Президент

0

Президент України Володимир Зеленський заявив про заснування 22 серпня нової державної премії — «Національна легенда України» — за досягнення в галузі культури.

Про це повідомляє ua.interfax.com.ua.

«22 серпня буде заснована нова премія «Національна легенда» — це нова державна нагорода та нова традиція. Україна вшановуватиме своїх геніїв та аплодуватиме їм тоді, коли овації їм потрібні, коли вони ще можуть їх чути за те, що вони приносили славу під синьо-жовтим прапором», — заявив Зеленський під час Усеукраїнського форуму «Україна 30».

Президент розповів, що премія вручатиметься людям, «яких в Україні знають усі і завдяки яким усі знають про Україну».

«Лобановський, Ступка, Яремчук, Амосов, Каденюк, Биков і багато інших, які з року в рік приносили Україні славу. Вони йшли від нас із року в рік, так і не почувши про свою славу», — додав він.

Крім того, як зазначив Зеленський, 22 серпня в Україні вшанують пам’ять тих, завдяки кому українська державність збереглась у 2014 році.

«Це учасники бойових дій на Донбасі — наші ветерани, добровольці, медики, волонтери, всі, хто захищав країну, ризикуючи своїми життями, і сім’ї тих, хто захистив країну, віддавши свої життя», — підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, Зеленський підписав указ про заснування нової відзнаки Президента «Національна легенда України» 14 липня. Згідно з документом, цією нагородою відзначатимуть громадян за видатні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові. Також відзнаки будуть удостоєні ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну та громадську діяльність.

Зображення нагороди буде затверджено за результатами Всеукраїнського конкурсу, який проводитиметься з 29 липня до 6 серпня.

Фото з відкритих джерел

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я